home » 2016 » 02 » Tjänster utan gentjänster - Sveriges bistånd

Tjänster utan gentjänster - Sveriges bistånd

Posted:
2016-02-16
Tags:
politik flyktingar

DN berättar att Sverige kommer satsa c:a 850 miljoner per år i bistånd till Afghanistan de närmaste åtta åren. Samtidigt vägrar Afghanistan att ta emot avvisade flyktingar vilket innebär att alla afghaner i praktiken får permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Extra mycket sticker det i ögonen när de afghaner som dömdes till utvisning för den rekordstora gruppvåldtäkten i Mariannelund inte kan utvisas eftersom Afghanistan vägrar sammarbeta.

För att citera Löfvén; "det är inte okej." Varför ska vi skänka miljarder till ett land som inte ställer upp för oss?

Vi är även en nettobetalare till EU och organisationen får av oss c:a 22 miljarder kr per år. För de pengarna tycker jag att vi borde få del av EU:s fördelningssystem och kunna skeppa över några av de 163.000 flyktingar som kom förra året till andra länder. Men så verkar det inte bli och jag frågar mig varför vi ska betala en massa miljarder till EU länder som inte kan göra något för oss?