home » 2016 » 05 » Om dessa historiska bilder

Om dessa historiska bilder

Posted:
2016-05-03
Tags:
politik rasism

Läser i DN om en bid som spås bli historisk. Vilka som spår att bilden ska bli historisk vet vi inte. DN säger att det är en del i sociala medier. När jag såg bilden kände jag genast igen kvinnan. Jag besökte nämligen Folkets demonstration den 19:e mars och jag tog en bild av henne när hon hängde över räcket och pekade finger åt mig och de andra demonstranterna.

Folkets demonstration 2016-03-19

Polismännen, en av dem syns i bild och tittar skeptiskt åt mig, ville inte att jag skulle fotografera motdemonstranterna eftersom det bara eggade upp dem. Men jag tyckte att jag borde få dokumentera att de pekade finger.

Det är även samma kvinna som påståd sig ha blivit påhoppad av fascister vid en tidigare demonstration den 31:e januari 2016.

Vad vill jag ha sagt med det här? Inte så mycket mer än att det alltid finns minst två bilder till varje historia.

En liten uppdatering. DN har nu uppdaterat sin artikel betydligt och det framkommer att kvinnan på bilden och fotografen känner varandra sedan tidigare. I tidigare versioner av artikeln fick man intrycket av att kvinnan var "en helt vanlig kvinna" och att fotografiet var en lycklig slump.

Dessutom tycker jag det är bra att demonstrera mot nazister.