home » 2016 » 02 » Flashbackpöbeln och flyktingkaoset

Flashbackpöbeln och flyktingkaoset

Posted:
2016-02-12
Tags:
flyktingar politik

Kunde någon ha förutsett vilken kaotisk situation Sverige skulle hamna i senhösten 2015 och som har fortsatt våren 2016? Svaret är ja, redan i september 2013 kunde folk förutse den kommande katastrofen. Det var då Anders Danielsson på Migrationsverket fattade det ödesdigra beslutet att ge alla flykting från Syrien permanent uppehållstillstånd istället för som tidigare temporärt.

Flashback har kallats med rätta för internets kloaksite. Mycket av det som skrivs är ren avföring, men låt oss ändå läsa igenom några av de dystra kommentarer som författades som reaktion till Anders Danielssons beslut:

Det kommer bli helt omöjligt för framtida regeringar att behålla välfärdspolitiken med alla icke integrerbara islamister och analfabeter som tagits in.

Med tanke på att samtliga borgerliga partier lagt förslag om sänkta ingångslöner för flyktingar verkar den här profetian nu ha gått i uppfyllelse. Ungefär samma sak skrev Hans Bergström i DN den 19:e september 2012:

Det stora omfånget av flyktinginvandring från Afrika och Mellanöstern, där få kan få arbete, går inte att förena med finansieringen av svensk välfärdsstat eller med den arbetsmarknadsmodell som är en del av det svenska samförståndet.

Hans Bergström är ännu en av dem som verkar ha haft rätt.

Detta är bara sååååå jävla sjukt! Enligt uppgifter på Ekot idag är ca 6 miljoner på flykt idag i regionen, varav 4 miljoner internt. Jag vågar inte ens tänka tanken på vad som händer om bara 1/6 av dessa lyckas söka sig till Sverige. Redan idag är mottagningskapaciteten hårt ansträngd till det yttersta. Till stora kostnader dammsuger man Riket på fastigheter som kan utnyttjas som akut boende och entreprenörer inom flyktingindustrin gnuggar händerna, på väg in en mysig tillvaro som nyrik överklass.

Det här skrevs 3 september 2013 av någon som kallar sig för Golonka. Vad som sedan hände vet vi. Systemet gick i taket och opportunistiska entreprenörer med Bert Karlsson i spetsen hyr ut asylboenden för ockerpriser.

Kan säkert handla om 10-20% av alla som flyr, kanske fler. Då Sverige nu är enda landet i EU som går ut med dessa generösa krav och därav kommer fler att söka sig hit än till andra länder.

Så räkna med några 100,000-tals syrier som flyr till det heliga landet Sverige.

Den här uppskattningen var faktiskt ganska nära det verkliga utfallet. Minst 20% av de syrier som flyr till EU har Sverige som slutdestination.

Oerhört märkligt att beslut som detta tas av en grupp människor utan någon som helst hänsyn till bostadssituation, arbetsmarknad och ekonomiska resurser. Det enda de tittar på är några byråkratiskt uppställda krav på vad en väpnad konflikt är.

Oerhört märkligt visade sig vara något av en underdrift. :)

Många kommuner kommer nog börja säga ifrån, utgifterna skenar, bostäder saknas och väljarna är missnöjda. På så sätt kanske något gott kommer ur detta idiotbeslut.

Nu vägrar kommuner ta emot fler flyktingar eftersom de inte har plats.

Tycker det är ett konstigt ställningstagande särskilt med tanke på hur pass mycket situationen i Syrien kan förvärras och hur långvarig den kan bli. Om nu Sverige är det enda land i EU som ger syriska flyktingar permanent uppehållstillstånd så kommer förmodligen flyktingströmmen koncentreras till vårt land. Var kommer det sluta. HUR många blir det.

HUR många? MÅNGA! :)

Den enda rationella för alla syrier som flyr mot EU är ju nu att ta sig till Sverige med alla till buds stående medel.

Ja, självklart flyr man hellre till ett land där man får PUT än TUT.

Det är 2 miljoner flyktingar just nu, innan kriget ens har brutit ut. Vad händer när USA börjar bomba om en vecka? Hur många kommer inte då vara på flykt? Teoretiskt sett så kan vi ha 20 miljoner nya invånare inom 2 veckor.

Beroende på hur omvärlden reagerar, t.ex. skärper asyllagarna samtidigt som bomberna börjar falla, medans Sverige sprider denna information till omvärlden, så kan detta mycket väl bli en värre anstormning än Somalieinvasionen.

I september 2013 var konfliken i antågande, men inbördeskriget hade inte ännu brutit ut.

OK - låt oss föreställa följande scenario: nyheten om att alla syrier som söker asyl i Sverige får PUT sprider sig som en löpeld vilket resulterar i att 800 000 syrier anländer till Sverige inom loppet av 6 månader. Vad händer då? Säg att detta verkligen händer. Vad i helvete gör regeringen då???

Svaret blev att regeringen tjatar sig fördärvade om att andra länder ska ta sitt ansvar. Kvart över tolv, när asylsystemet och polisväsendet knappt fungerade längre, införde man id-tvång på färdvägar in i Sverige.

Vi kommer få en långtgående invandring från Syrien säg 200 000 syriska invånare kommer bosätta sig i Sverige inom en femårsperiod som ett resultat av dagens politik. Problemet kan utvidgas till Iran, Saudiarabien, Kuwait, Bahrain som alla för tillfället står inför inbördeskrigsliknande tillstånd.

Den 3:e september 2013 uppskattade en snubbe som heter Hegamon att 200 000 syrier skulle komma till Sverige inom de närmsta fem åren. Jag poängterar datumet för jag vill att när politikerna nu säger att "ingen kunde förutse det här!" ska alla veta att de ljuger. Kunde en anonym flashbackanvändare gissa sig till hur det skulle gå kunde de också göra det!

Och såhär kommenterade Dansk Folkeparti Sveriges "vanvettiga" beslut:

Svenskerne er ved at udskrive en blankocheck til alverdens menneskesmuglere. Garanteret opholdstilladelse er en dyr vare, som de kan sælge til folk, og det kan få vidtrækkende negative konsekvenser